Tilbage til forsiden

GMG Colorserver - den ultimative løsning til farveseparation og konvertering

Konvertering mellem farverum
GMG Colorserver er den ultimative løsning til konvertering mellem forskellige RGB farverum, RGB til CMYK eller CMYK til CMYK. Alle konverteringer kan laves enten med GMG's patenterede gamut mapping teknologi ved hjælp af 4-D device link teknologi, eller med ICC profiler. Det muliggør automatisering af processer som ellers kræver specialiseret personale og resulterer i perfekte konverteringer hver gang.

Et workflow værktøj i særklasse
Colorserver kan konvertere PDF dokumenter direkte og håndtere Bitmap/vektor grafik uafhænigt af hinanden, eller konvertere f.eks, Tiff, JPEG eller EPS filer. Udover farvekonverteringer og separationer kan GMG Colorserver desuden skalere billeder samt pålægge Skarphed helt automatisk ved hjælp af hotfolder teknologi.

Device link konverteringer
Ved konvertering fra CMYK til CMYK med GMG's 4-D device link profiler udregnes en konvertering direkte mellem et CMYK farverum og et andet, uden konvertering til Lab. Derved kan den originale sorte kanal bibeholdes proportionalt, så et identisk udseende bibeholdes. Dvs. At et billeder der er separeret som UCR og et andet som er separeret som GCR kan bibeholde deres respektive karakteristika men stadig få harmoniseret farverne til et nyt farve rum. Dette kan ikke lade sig gøre med normale ICC profiler da disse konverteres via Lab color og information om den sorte kanal derved går tabt.

Reseparering
Man kan naturligvis også vælge at man vil have en ny ens separation for alle billeder hvis det er at foretrække. I mange tilfælde er det at foretrække at reseparere alle dokumenter som kommer udefre for at sikre at farveseparationen er perfekt optimeret til trykprocessen, f.eks for at minimere afsmitning og øge farvestabilitet ved at benytte en speciel GCR.

Farveseparation i verdensklasse
RGB til CMYK kan laves mere præcist end med ICC profiler. Alle konverteringer laves fra et bestemt defineret kildefarverum til en bestemt destination (f.eks. Adobe RGB (1998) til ISOcoated). Når man kender det præcise omfang af både kilde og destinations-farverummet kan man lave konverteringer af farverne meget mere præcist og med forskellig hensyntagen til farver som kan reproduceres korrekt og farver der ikke kan. En ICC profil skal kunne konvertere til enhver anden ICC profil og kan derfor kun sjældent tilgodese både præcision indenfor og udenfor destination-farverummets gamut. Det er bl.a. derfor at det er svært at konvertere mættede røde farver fra Adobe RGB (1998) til CMYK.
Der medfølger et stort antal profiler til konvertering mellem de fleste gængse standard farverum i både RGB til RGB, RGB til CMYK og CMYK til CMYK. Desuden kan man til enhver tid bygge sine egne specifikke profiler.

ICC konverteringer
Man kan naturligvis også benytte standard ICC konverteringer med alle gængse rendering intents (inkl. Adobe's Black Point Compensation) hvis det er at foretrække. Man kan endda blande GMG profiler med ICC så man f.eks i et PDF dokument konverterer RGB billeder med ICC profiler og CMYK med GMG's unikke profiler. Mulighederne er næsten ubegrænsede!

RGB workflow
GMG har udviklet et komplet RGB workflow, ColorMaster-In-A-Box baseret på GMG colorServer. Det benyttes bl.a. af verdens største møbelkæde - ingen nævnt ingen glemt - til at sikre perfekt trykkvalitet baseret på RGB data. Et RGB workflow af denne karakter betyder at billeder kun skal gemmes i et format (RGB), alle PDF'er eksporteres på samme måde. Det gør det både hurtigere og nemmere for medarbejdere, og giver desuden optimal kvalitet uanset trykmetode. Systemet indeholder selvfølgelig også mulighed for at at lave prøvetryk på forskellige måder uagtet at alle data ligger i RGB. Ring og bestil en interaktiv DVD for at se mulighederne.