Tilbage til forsiden

Testimonials - Forlag og bladhuse


Forlaget Benjamin

Ensartet kvalitet - hver gang
GMG Color sikrer, at prepress-afdelingen på Forlaget Benjamin har helt styr på, hvordan de færdige produkter kommer til at se ud. Og med helt nye, selvkalibrerende printere fra HP er det nu endnu nemmere at sikre et konstant højt kvalitetsniveau.

15 magasiner i 3 lande
"Vi skal lave Danmarks flotteste magasiner." Så enkel og kontant er meldingen fra Forlaget Benjamin, der på få år er blevet en af landets førende magasinudgivere. Og der er virkelig brug for at holde tungen lige i munden, når det gælder kvaliteten:
Hver måned udgiver Benjamin 15 magasiner i tre forskellige lande, og forlaget har desuden en client publishing-afdeling, der producerer kundemagasiner for et væld af forskellige kunder.
"Når vi siger, at vi ønsker at lave de flotteste blade, skal vi jo kunne se, hvad det er, vi laver. Så enkelt er det," fortæller it-chef Peter Lund, som har været med til at indføre farvestyrings- og prøvetryksløsningen på Forlaget Benjamin, der har tre medarbejdere i reproafdelingen og yderligere tre i produktionen.
For fire år siden investerede forlaget i en løsning til farvestyring og prøvetryk fra GMG Color, og den investering har forlaget aldrig fortrudt: "Først fik vi en test-installation sat op, og det fungerede bare med det samme. GMG Color er meget overskueligt og simpelt at anvende i det daglige. Så for os var der ingen tvivl," fortæller Peter Lund.

Automatisering er sagen
Siden da har Forlaget Benjamin opgraderet sin løsning med to nye HP Designjet Z2100-printere. Den altoverskyggende fordel ved dem er, at de er selvkalibrerende, så brugerne ikke behøver bruge kostbar arbejdstid på at holde dem optimalt kørende.
"Det er en fantastisk feature, som sparer meget tid for os. Ganske vist var det også tidligere forholdsvis nemt at kalibrere med GMG Color, men det tog stadig noget tid. Nu har vi sat printerne til automatisk at kalibrere sig selv hver tredje dag, så vi er helt sikre på, at de altid leverer det korrekte prøvetryk," siger Peter Lund.

Standardiseret tryk
Ensartethed i kvaliteten af det færdige tryk er en vigtig faktor på Forlaget Benjamin, som ikke vil have forskel i kvaliteten af de forskellige blade. Med andre ord skal både 'Woman', 'Arena' og 'Bil Magasinet' være lige lækre og indbydende for læserne.
Sammen med farvestyringsekspert Thomas Holm fra Pixl har Benjamin derfor besluttet at producere samtlige magasiner ud fra en eneste profil, nemlig ISO Web Coated. Dermed sikrer man, at den samme, høje kvalitet holdes over hele produktlinjen.

---

LØSNINGEN

GMG ColorProof RIP
2 HP Designjet Z2100 printere
1 Epson 9600 printer
Undervisning og implementering af workflow m.m.


FORDELENE

• Selvkalibrerende printere sparer mandetimer
• 100 procents styr på output
• Samme profil sikrer ensartet kvalitet i alle magasiner