Tilbage til forsiden

Testimonials - Prepress virksomheder


Digital XPress

Søren Hougaard ved en af de 2 HP Z2100 selvkalibrerende printere.

Nyt proofsystem satte tryk på produktionen
Digital XPress øgede sin kapacitet med en ny prøvetryksløsning fra GMG Color og HP. Stabilitet og kvalitet går hånd i hånd med høj hastighed, så Digital XPress nu får flere opgaver fra hånden på samme tid

Stor produktion kort leveringsfrist
Udviklingen inden for løsninger til prøvetryk går stærkt. Det ved man alt om hos Digital XPress i Århus, hvor det også går rigtigt stærkt. Den største kunde i den grafiske produktion er bureaugruppen Recommended, og det betyder, at Digital XPress en gang om ugen producerer tilbudsaviser for Bilka og A-Z.
Sidetallet pr. avis er mindst 64, og der er kun en enkelt arbejdsdag til at gøre de mange sider klar til tryk. Dertil kommer Digital XPress' mange andre opgaver, som blandt andet tæller en stor annonceproduktion og brand-magasiner for kunder som fx Danske Bank koncernen.

Bedre kvalitet billigere
For Digital XPress er udfordringen at få høj kvalitet og en hurtig, effektiv produktion til at gå op i en højere enhed.
"Vores tidligere proofsystem, Creo Veris, var ikke optimalt. Det var langsomt og havde meget nedetid, og det gjorde folk stressede," fortæller produktionschef Søren Hougaard fra Digital XPress. I januar tog han konsekvensen og sendte det gamle system på pension. Ind kom en ny løsning, baseret på GMG Color og to nye, selv-kalibrerende HP-printere.
"Der er sket meget siden vi sidst investerede i en prøvetryksløsning. Opløsningen og den generelle kvalitet er højere, mens prisen er faldet. Desuden er Z2100 utrolig driftssikker, og vi har faktisk kun haft et enkelt driftsstop af fem minutters varighed på en af vores to printere, siden vi fik dem i januar. Jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at vi formentlig godt kunne nøjes med at have en, hvis det ikke var for vores ønske om 100 procents oppetid," siger Søren Hougaard.
HP DesignJet Z2100 er udviklet i tæt samarbejde med X-Rite og GMG og har indbygget Eye-One spectrophotometer. Dermed er printeren via GMG softwaren i stand til selv at udskrive kalibreringsark, måle det op og eventuelt foretage de nødvendige justeringer. Processen planlægges via GMG ColorProof softwaren til at finde sted i bestemte intervaller og på bestemte klokkeslæt, helt uden menneskelig indblanding.

Forbedret effektivitet
Det sparer tid og har desuden givet Digital XPress en ekstra sidegevinst. Printerne er nemlig indstillet til at starte op og kalibrere hver morgen, nogle timer før grafikerne hos Digital XPress møder på arbejde. Dermed er printerne ikke blot kalibreret, men også varmet op til optimal arbejdstemperatur og klar til dagens arbejde.
"Systemet har givet os en væsentlig bedre effektivitet i forhold til tidligere. Det gør, at vi hurtigere kan levere til vores kunder, og dermed sikrer vi os, at kunderne har mest mulig tid i godkendelsesfasen. Det er naturligvis meget vigtigt, når vi producerer så mange sider til Bilka og A-Z hver uge," slutter Søren Hougaard.

---

LØSNINGEN

GMG ColorProof RIP
GMG ProofControl til Certificering af prøvetryk
2 HP DesignJet Z2100 24" printer

FORDELENE

• Stabil og driftssikker løsning
• Høj hastighed øger effektiviteten
• Øget kvalitet til lavere pris