Tilbage til forsiden

Testimonials Trykkerier


Nørhaven Book

Stibo Graphic

Datagraf A/S
Nørhaven Book & Nørhaven Paperback

Høj kvalitet - høj stabilitet
ColorProof, InkOptimizer og DotProof fra GMG sikrer kvaliteten hos Nørhaven Book og Nørhaven Paperbac

Fjerde gang var lykkens gang for Nørhaven Book og søsterselskabet Nørhaven Paperback. Som en af Skandinaviens førende bogproducenter er det selvfølgelig alfa og omega, at kvaliteten er i top, og derfor har Nørhaven gennem flere år
arbejdet med prøvetryk som en integreret del produktionen.
Alene på Nørhaven Book producerer man på et år 16 millioner bøger. Alt efter type, kvalitet og pris køres der prøvetryk ud på udvalgte sider - og i alle tilfælde på omslaget. Det stiller store krav til prøvetryksløsningen.

Men først efter at have kasseret hele tre forskellige prøvetryksløsninger fra henholdsvis ORIS, ProofMaster og EFI og i stedet valgt en løsning baseret på GMG Color, føler prepresschef Klaus Tønnes fra Nørhaven Book, at han for alvor kan bruge prøvetrykket til noget.
"De løsninger, vi har brugt hidtil, var simpelthen for dårlige. Både validiteten og systemernes stabilitet var alt for lav. Med GMG-løsningen har vi fået både høj kvalitet og stabilitet," siger Klaus Tønnes.
Han valgte Thomas Holm fra Pixl som rådgiver og leverandør, og nu er prøvetryksløsningen fra GMG i brug hos både Nørhaven Paperback i Viborg samt de to afdelinger af Nørhaven Book i Skive og i Svenstrup. Resultaterne viste sig hurtigt:

Kvaliteten i top
"Først og fremmest er kvaliteten helt i top. Vi kører altid op mod ISO-standarden, og nu har vi fuld tiltro til, at prøvetrykket er i orden. Dertil kommer, at GMG ColorProof er utrolig stabilt. Driftssikkerheden er i top, og vi bruger næsten ingen tid på vedligeholdelse og kalibrering," siger Klaus Tønnes.

De nye, selvkalibrerende HP Z2100-printere er med til at spare tid og sikre en konstant, høj kvalitet. Hos Nørhaven Book er printerne indstillet til at kalibrere sig selv hver tredje dag, og da printerne også står i et nyindrettet printermiljø uden sollys og med konstant temperatur, har prepressafdelingen vished for, at prøvetrykkene ikke varierer i kvalitet.

Klaus Tønnes er meget tilfreds med resultaterne: "GMG-løsningen er meget brugervenlig og nem at anvende. For os er er det helt afgørende, at det er nemt at kalibrere systemet, og her har GMG Color sammen med de nye printere en stor fordel. De står sådan set bare og passer sig selv" siger Klaus Tønnes og fortsætter: "Med vores tidligere løsninger var det utrolig kompliceret og tidskrævende at kalibrere ordentligt, og resultatet var, at det ganske enkelt ikke blev gjort. Og så er investeringen i prøvetryk jo spildt,"

Hurtigere indkøring og bedre stabilitet
Nørhaven Book bruger desuden GMG InkOptimizer til at optimere det færdige tryk på trykkeriets maskiner og samtidig forkorte indkøringstiden. Det var vist sig at være den helt rigtige investering, siger Klaus Tønnes: "Med InkOptimizer får vi et meget mere ensartet tryk med væsentlig mindre afsmitning af den sorte farve. Og mindst lige så vigtigt har vi reduceret forbruget af trykfarve og skåret markant ned på mængden af makulatur."

---

LØSNINGEN

Nørhaven Book, Svenstrup:

GMG ColorProof RIP
HP DesignJet Z2100 printer

Nørhaven Book, Skive:
GMG ColorProof RIP
HP DesignJet Z2100 printer
GMG InkOptimizer

Nørhaven Paperback, Viborg:

GMG DotProof RIP
2 Epson 4800 printere

FORDELENE

• Pålidelige prøvetryk - hver gang
• Høj stabilitet
• Minimalt forbrug af tid til kalibrering og vedligeholdelse
• Mere ensartet tryk - hurtigere indkøring og mindre makulaturStibo Graphic

Sikker kvalitet trods enorm volumen
Stibo Graphic opnår høj kvalitet og korrekt farvegengivelse i alle produktioner, lige fra modemagasiner til kataloger, der hver måned udkommer i oplag på op til flere millioner.

Styr på kvaliteten
En enorm kapacitet behøver ikke være en hindring for høj kvalitet. Det ved man hos Stibo Graphic - en af Danmarks største, grafiske virksomheder. Her sikrer man kvaliteten med en omfattende løsning til farvestyring og prøvetryk, baseret på GMG prøvetrykssystem, PrintControl Pro, EyeOne iO, Alwan CMYK Optimizer, samt GMI farvestyring indbygget i trykmaskinerne.
"Det er helt centralt for os at have fuldstændig styr på kvaliteten, og det får vi med den løsning, vi har nu," fortæller den teknisk ansvarlige for prepress hos Stibo Graphic, Jesper Stilling. Han fortsætter:

GMG er prøvetryksstandarden
"Vi valgte en løsning fra GMG, fordi det i vores øjne er standarden indenfor prøvetryk. Vi har brugt løsningen i knapt to år, og den giver os fuld sikkerhed for, at hver eneste opgave, vi leverer til kunderne, er i 100 procent i orden. Samtidig kan vi sikre os, at det materiale, kunderne leverer til os, også er i orden."
Stibo Graphic har bl.a. afdelinger i Horsens, København, Swindon og Singapore, hvor der forberedes data til tryk på maskinerne i Horsens. Både i Horsens og København står der GMG prøvetryksanlæg, som gør det hurtigt at verificere kvaliteten og få godkendelse hos kunderne.
"Vi har en meget, meget høj kvalitet i prøvetrykkene. Når alle led i processen er kalibreret, ved vi, at vi altid er indenfor normen. Og netop den ukomplicerede kalibrering/vedligehold af GMG er en af de helt store fordele. Et ordentligt prøvetryk er et fantastisk værktøj, fordi vi kan vise det til kunderne og sige: Sådan ser det ud," siger Jesper Stilling.

Avanceret kvalitetsstyring
Løsningen bruges også til løbende at kontrollere kvaliteten af igangværende produktioner. Det kan være en noget af en udfordring, når maskinerne først kører med fuld fart. Og det gør de næsten altid hos Stibo Graphic, der har fire rotationsmaskiner med en samlet kapacitet på omkring 250 millioner A4-sider i døgnet.
Her kommer PrintControl Pro, Alwan CMYK Optimizer og GMI farvestyring ind i billedet. PrintControl Pro er integreret med Stibo Graphics' CTP-anlæg og sikrer dermed, at det færdige tryk er så tæt på ISO-standarden som overhovedet muligt.
Alwan CMYK Optimizer er integreret med Stibos egetudviklede workflow – ePrint – og sikrer, at farvemængden altid tilpasses den valgte papirkvalitet.
Dertil kommer, at maskinerne er i stand til, populært sagt, at overvåge sig selv, takket være GMI farvestyring, som er bygget ind i maskinerne. GMI'en er en højhastighedsenhed, som foretager løbende stikprøvekontrol, mens maskinerne kører, og justerer farverne hvis det er nødvendigt.
"Vi er meget tilfredse med løsningen. Den er meget nem og brugervenlig at arbejde med, og den giver os flere fordele. En ting er sammenhængen mellem kvalitet og tilfredse kunder, som selvfølgelig er det vigtigste. Men dertil kommer, at vi har en langt hurtigere opstart på maskinerne, hvilket sparer tid og dermed penge. Og endelig betyder vores set-up, at vi skal makulere væsentlig mindre end tidligere. Dermed har vi mindre tab - og i sidste ende bedre indtjening," siger Jesper Stilling.

Ærlig rådgivning og sublim service
Han er meget tilfreds med valget af Thomas Holm, Pixl, som leverandør af GMG, PrintControl Pro og Alwan CMYK Optimizer:
"Pixl leverer en sublim service og er altid klar med hjælp og input. Til tider har man fornemmelsen af, at Pixl består af 20 Thomas Holm’er. For mig er det meget væsentligt i det daglige samarbejde med Pixl, at de altid har deres helt egen holdning til, hvad der er bedst i en given situation. De er heller ikke bange for at foreslå alternative programmer, i stedet for bare at følge, hvad man nu plejer at gøre i den grafiske branche. Netop det gør Pixl til en fantastisk samarbejdspartner for os, da det er helt i tråd med Stibos måde at håndtere workflows på."

---

LØSNINGEN

Horsens:
GMG ColorProof RIP
2 Epson 4800 printere
ProofControl Til certificering af prøvetryk
Eye One iO til kalibrering af prøvetryk
PrintControl Pro til ISO standardisering af tryk
GMI farvestyring
CMYK Optimizer til farveseparation samt rekonvertering af CMYK data

København:
GMG ColorProof
Epson 7600 printer
ProofControl til certificering af prøvetryk

FORDELENE

• Prøvetryk i konstant høj kvalitet
• Hurtig opstart af trykmaskiner øger kapaciteten
• Løbende kvalitetskontrol af tryksager
• Efterlevelse af ISO-standard i mange produktioner
• Mindre markulatur formindsker tab


Datagraf A/S

Farvestyring, et krav fra kunderne
En omfattende løsning fra GMG Color giver Datagraf garanti for, at farverne er rigtige hver gang. Workflowet er i RGB, og CMYK-konverteringen finder sted til sidst i processen - helt automatisk


100% sikkerhed
Med 210 medarbejdere og en omfattende produktion af både egne magasiner og store trykopgaver for eksterne kunder er effektiv farvestyring alfa og omega for Datagraf. Virksomheden er en af de få, grafiske virksomheder i Danmark, som med rette kan kalde sig full service-leverandør af komplette løsninger, lige fra koncept, indhold og design til  prepress, tryk og distribution af det færdige produkt.
På Datagrafs kundeliste finder man en række virksomheder, der blandt andet profilerer sig med tryksager i high-end klassen. Derfor har Datagraf i en årrække arbejdet med farvestyring og proofing som en forretningskritisk parameter.
"Vores kunder kræver en 100 procents sikkerhed for, at det færdige produkt er i orden. Hvis ikke vi kan garantere det, er vi færdige, fastslår Datagrafs premediechef, Thomas Storgaard.

Fantastisk stabilitet
For et år siden opgraderede Datagraf til en omfattende løsning fra GMG Color, leveret af PIXL. "Vores tidligere løsning var utidssvarende og for tung at arbejde med, og vi havde behov for en løsning til prøvetryk, som er 100 procent nøjagtig. Valget faldt på GMG, fordi det er markedets førende leverandør, og fordi GMG tilbyder lige præcis det, vi har behov for," fortæller Thomas Storgaard.

Løsningen omfatter blandt andet tre Epson-printere til prøvetryk. To er placeret på hovedkontoret i Auning, og den sidste i København, hvor 75 af Datagrafs medarbejdere holder til.
"De tre printere er forbundet i netværk, så vi fra Auning kan køre et prøvetryk ud i København og omvendt. Dermed kan vi meget hurtigt levere et proof til vores kunder," siger Thomas Storgaard. Han peger desuden på, at Epson-printerne er nemme at kalibrere.
"Jeg må sige, at de er yderst stabile. Alligevel kalibrerer vi dem en gang om ugen for at være helt sikre. Og det er ikke til nogen ulejlighed for os, fordi kalibreringen går hurtigt.

Automatiseret farvekonvertering
En anden, helt central, del af Datagrafs GMG-løsning, er GMG Colorserver, som håndterer  farvekonvertering fra RGB til CMYK. Det betyder, at Datagrafs medarbejdere kan arbejde i RGB gennem hele workflowet, lige indtil den sidste PDF afleveres til tryk. Her træder GMG Colorserver til og konverterer helt automatisk fra RGB til CMYK.
"Vi har omkring 20 medarbejdere beskæftiget med prepress, så det er en stor gevinst for os at flytte den del af både ansvaret og arbejdet væk fra de lokale brugere. Nu skal vi ikke holde styr på at have de seneste farveprofiler installeret 20 forskellige steder, men kan i stedet fokusere på at have en enkelt server opdateret," forklarer Thomas Storgaard.

Kvalitetssikring
Datagraf anvender også GMG Colors værktøjer til proofing og verifikation mod ISO 12647-2. Dermed kan eksterne kunders prøvetryk hurtigt måles og verificeres, og samtidig arbejder Datagraf konstant på at sikre, at trykmaskinerne lever op til ISO-standarden.

---

LØSNINGEN

2 x GMG ColorProof med Dotproof
GMG Colorserver
2 x GMG ProofControl
1 HP Designjet Z6100 (42") selvkalibrerende
1 Epson 9800 printer
1 Epson 4800 printer
2 X-Rite DTP70 til kalibrering af Epson printere

FORDELENE

• Smidigt workflow i RGB med automatisk konvertering til CMYK på server
• Prøvetryk på tværs af landsdele via decentrale printere forbundet i netværk
• Vished for kvalitet
• Verifikation mod ISO-standard