Tilbage til forsiden

GMG ColorProof - en prisvindende løsningGMG ColorProof - en prisvindende løsning
Ved alle tests som sammenligner prøvetryksløsninger fra hele verden, får GMG's prøvetryk, ColorProof, altid topresultater. GMG har, med over 6000 installationer i verden og hen ved 100 i Danmark, etableret sig selv som markedsleder indenfor professionel prøvetryk.

Professionelt værktøj for den professionelle bruger
GMG ColorProof o4 består af GMG ColorEngine, GMG Profile Editor og SpotColor Editor, samt GMG Ripserver. GMG understøtter over 50 printere fra bl.a Epson, Canon, HP, Creo m.f.
Den centrale del i softwaren er GMG's unikke ”4-D Color Transformation Engine” som garanterer de mest præcise prøvetryk på markedet. Det fungerer ved at man måler et tryk test-ark op, og automatisk genererer en simulering (så langt er det omtrent ligesom med ICC profiler). Herefter printes det samme test-ark som man benyttede på tryk arket på prøvetryksprinteren. Derefter måles dette op, og farverne justeres automatisk endnu tættere på i Profile Editor softwaren. Denne proces gentages 2-3 gange indtil der ikke er synlig forskel på tryk og prøvetryk (under 0,5 dE forskel i gennemsnit). Herefter kan man f.eks. lægge variabel ”noise” i prøvetrykket så printene bedre ligner offset papir i strukturen, og ikke bliver for ”pænt”.

Automatisk kalibrering
GMG ColorProof indeholder desuden en automatisk kalibreringsfunktion, der på få minutter, v.h.a. et spectrophotometer (F.eks. en Eye One eller ICColor), kan ”nulstille ” systemet, og dermed sikre at printeren altid printer præcist som den skal. Men en HP Z2100 printer kan kalibreringen ske fuldautomatisk, f.eks hver Mandag kl 06.00. Den enestående (og nemme) kalibrering betyder at man, F.eks. i forbindelse med Remote Proofing, kan sikre at alle printere uanset hvor i verden de er, printer ens. Eller at Forskellige printere fra samme serie (så som Epson 4800/7800/9800) kan benytte de samme simulations profiler, og blot skal kalibreres for at printe helt ens.

Fogra certificerede profiler
GMG leveres med en lang række standard simulationsprofiler, alle certificerede af Fogra, så man umiddelbart kan simulere alle gængse offset og avis standarder (ISO 12647-2+3), Swop, og mange andre på GMG's eget papir, på de mest almindelige printere. Disse profiler garanterer ens udseende af prøvetryk på alle systemer.
Man kan selvfølgelig også benytte ICC profiler i systemet, enten helt separat, eller i forbindelse med GMG's simulationsprofiler. Dog med den forskel fra normale ICC workflows, at selvom prøvetryksprinteren (og dermed simulationen) ændrer sig, kan den ”nulstilles” ved at benytte den automatiserede kalibreringsfunktion.

Photoproof til RGB
GMG benytter en enestående teknologi til at printe RGB billeder - en teknologi de kalder Photoproof. En Photoproof profil er et direkte link fra et defineret RGB farverum, f.eks Adobe RGB (1998), til det maksimale farverum printren er i stand til at printe. Med denne teknologi får man mere præcise og mættede farver uden at detaljerne i meget mættede farver dør.

Spot og special farver
GMG understøtter alle nuværende spot-color systemer (officielle Pantone® biblioteker er inkluderet) med op til 64 separate kanaler. Med SpotColor Editor er det muligt at definere tints præcist med ned til 1% trin hvilket sikrer perfekt match af både fuldtone og tints ved brug af special farver sammen med 4-Farve tryk, eller Duo-, Tri-, Quadtone m.f.