Tilbage til forsiden

Proof Control - Lynhurtig certificering af prøvetryk


Med GMG ProofControl kan man på under 20 sekunder opmåle og certificere prøvetryk af enhver art ,og dermed sikre at de simulerer det de skal - og bevise det vha. en label som sættes på prøvetrykket.
Komplet løsning til certificeret prøvetryk
GMG Proof Control er et af de nemmeste og hurtigste systemer på markedet til certificering af prøvetryk. Systemet består af et Eye One Spectrophotometer, GMG Proof Control software samt en Zebra Labelprinter. Det fåe også i en "unbundled" version uden spectrophotometer
Når man har fremstillet et prøvetryk bør man altid verificere at det rent faktisk er korrekt fremstillet for at sikre imod menneskelige og maskinelle fejl. Typiske problemer er en forkert simulation, tilståppede inkjet dyser eller at systemet ikke er perfekt kalibreret.

Hvad certificerer man op imod
Når man karakteriserer/profilerer en trykmaskine benyttes som regel et IT8,7/3 eller ECI2002 testchart. Disse består af 920-1400 forskellige CMYK kombinationer. Når disse bliver opmålt, ved man præcist hvordan alle disse CMYK kombinationer bliver reproduceret på et givent tryk (f.eks ISO 12647-2 - ISOcoated/Fogra 27L). Ved at benytte en farvekile på sit prøvetryk som indeholder et repræsentativt udvalg af farver, f.eks. en Fogra Mediawedge, kan man sammenligne prøvetrykket numerisk med trykstandarden. En given CMYK procent bør gengives ens på tryk og prøvetryk og det er det man sammenligner.

Tolerance og ∆E
Fogra og BVDM har defineret en række delta E (∆E) afvigelser som skal overholdes for at man kan kalde et prøvetryk for et prøvetryk. ∆E er en måleenhed for visuel afvigelse.
Man måler simpelthen de 2 strips med farver (det tager ca. 20 sekunder) og så ved man om prøvetrykket er en korrekt gengivelse af den tryktype man simulerer. Og man kan bevise det ved at printe en label med opmålingsresultaterne. Alle kan derefter med et enkelt blik konstatere at et bestemt prøvetryk er i orden.

Slut med diskussioner
Når man uden tvivl ved, at et prøvetryk er i orden, ophører en lang række diskussioner om hvem der har ansvaret når der ind imellem er problemer med kvaliteten. Desuden skaber det større tillid fra kunderne at man foretager kvalitetskontrol af bl.a. prøvetryk.

Certificering af tryk og monitor
Man kan få lignende systemer til hurtig verificering af både Monitorer samt til Tryk. Det betyder i praksis at man kan måle sig til om alle dele i et workflow er korrekt kalibreret/fremstillet og dermed finde evt. svage led.